HÄSSLEHOLM SKATEPARK

Höst = löv + regn = alltid blöt yta = ingen skate = tråkigt = inget att göra = ingen att träffa = deprimerad.
 

NEW YORK

Saknar att gå runt på New Yorks gator & känna den här är-detta-på-riktigt-känslan. Saknar att åka taxi i fantastiska New York. Saknar att upptäcka ett nytt land, en ny stad, en ny värld med min fina familj. Jag vill tillbaka!
 

AIR MAX.

Sneakers, baggybrallor & alldeles för lång kofta kör jag på nu för tiden. Så jävla bekvämt.
 
 

TÖSABIDARNA SKATECAMP

Sibbarp
Stapelbäddsparken
 
Från skatecampet i Malmö i april detta året. Saknar Tösabidarna. Vill helst åka ner till Malmö så ofta jag kan & filma till en ny film men just nu får det vänta ett par månader till. Det är nu man tappar all skatepepp för att det inte går att åka mer just nu mer än ute i garaget. 
Här är min film från campet. 

 

OM VI BÄTTRE UMGÅS BÄTTRE FÖRSTÅR DESTO BÄTTRE VI MÅR


PIZZA MED ESTELLE

Gött häng med Estelle från i somras i Malmö. 
 

MITT PROJEKTARBETE - SKATETÄVLING I HÄSSLEHOLM


Tänkte berätta lite om mitt projektarbete i 3an i gymnasiet. Jag anordnade alltså en skatetävling i min lokala skatepark, i Hässleholm. Jag hade INGEN erfarenhet från början. Jag visste inte hur jag skulle planera upp det direkt, jag visste inte om jag skulle få göra en plan b, jag visste inte vad som behövde göras. Men jag lyckades, beviset är väl att jag fick MVG & beröm från deltagande.

Jag kontaktade kommunen, polisen, företag, ljudtekniker, speaker, domare, DJ, skatare & föreningar under ett antal månader för att få ihop allt. Kom på en vecka innan tävlingen att man skulle fixa tillstånd från polisen & då var jag 100% säker på att jag skulle få lägga ner allt, och de var just då det syntes som mest om tävlingen på sponsorernas facebook-sidor & tacky framförallt. Paniken där eller? Rätt stor. 
Jag bestämde mig för att lägga upp tre olika tävlingar, först körde vi heat där man fick köra på hela streetytan, sedan best trick över hippen & tillsist minirampsjam där det lottades ut en massa priser. 

När jag fick ihop det mesta & hälften av alla sponsorer jag kontaktade faktiskt svarade var det dags att sprida om eventet, på facebook framförallt. Var inte beredd på att tacky skulle lägga upp vilket var grymt kul, se här: 
http://www.tacky.se/skateboard/article/?id=121609
http://www.tacky.se/skateboard/article/?id=121722

Dagen innan tävlingen mådde jag fan riktigt dåligt, vågade inte kolla väderprognosen på några dagar. Tänk om jag vaknat upp till regn? Men vaknade upp med solsken!!! Kolla så gött det ser ut på bilderna ovan? Jag var nöjd.
Det var en grym stämning i parken. Fett att det dök upp tävlande från både Hässleholm såklart, men även Lund, Malmö, Simrishamn, Halmstad, Kristianstad, Helsingborg, Karlshamn & Olofström. Galet!! Framförallt var alla så duktiga som tävlade.

Jag var så nööööööjd efter all respons & stolt över att jag lyckades med allt på egen hand. Jag hade ingen aning om att det låg bakom så mycket för att anordna en tävling. Kändes omöjligt utan kontakterna som jag borde haft från början men nu har jag ju dem tills nästa gång. För detta är absolut inte första & sista gången jag anordnar event eller skatetävlingar. 
Det jag vill ha sagt är att trots du står utan kunskap och erfarenhet helt vilse så testa. För det går!


SNEAKERS & KLÄNNING

Om jag får välja hade jag valt att kombinera dessa klänningar jag köpte i somras såhär. Det ska alltid va bekvämt.


SEBASTIAN NORDH


Har filmat Sebbe en del på sistone i skateparken & här är ett litet klipp från dessa tillfällena. 
Sebastian Nordh, lägg de namnet på minnet. Han är grym! 


MLIGUNNARSSON @ INSTAGRAM

Såhär ser typ mitt instagram-konto ut: fullt av skate, fina platser & fint folk. 
Mligunnarsson där också, som resten av mina andra konton här på internet. 

Synd om någon missat grejen med mitt namn. Uttalet MLI = EMELIE. Haha


LOOPTROOP ROCKERS

Looptroop Rockers är & har alltid varit mina favoriter inom svensk hiphop efter Timbuktu. Sen har vi Chords på tredje plats. Eller nej jag vet inte, jag har fler favoriter.
På malmöfestivalen i somras stod allihopa på scenen tillsammans. Så jävla gött att se live helt enkelt. 
 

CPH SKATEPARK

Åkte till Köpenhamn i lördags med ett gäng killar härifrån då Jojo skulle tävla i Volcom wild in the parks Europa-final. Jag blir lika imponerad varje gång över dessa duktiga skejtare. Speciellt kidsen!!

Efter tävlingen ville vi dricka öl så vi hittade en fet pub med biljard, air hockey & fotbollsspel så där fastnade vi några timmar.
Varför är man inte i Köpenhamn oftare? Älskar staden.


GASTELYCKAN

Gastelyckan i Lund är en av många platser som inspirerar mig. Skejtare som byggt ett DIY spot. En egen skatepark. Där finns graffiti typ överallt, kojor i skogen & hängmattor i träden. Jag har inte varit där mer än 5 gånger vilket är synd för det är ett ställe man bör hänga på. 

Möt Erik Halvardsson på Gaste. Haha grym intervju från oldschooldagen:

 

SNEAKERS

Jag nämnde att jag gillade sneakers va? Bra samling ovanför sängen. Air max är lätt favoriten just nu.
 

TÖSABIDARNA


Förra året filmade & redigerade jag min första skatefilm. Här ovan är resultatet.
Sedan dess har jag gjort två till filmer med Tösabidarna, en från Tösabidarna skatecamp i år & en från när vi var i Helsingborg & Köpenhamn, alltså - Öresund runt.
 


Vilka är Tösabidarna?

Tösabidarna är tjejer som åker skateboard tillsammans. På måndagar har vi session på Bryggeriet skatepark i Malmö mellan kl. 18.00-21.00 och på söndagar kl. 14.00-17.00 åker vi på Östra Torn i Lund. Dessa tider är skateparkerna reserverade för tjejer och alla tjejer är välkomna oavsett ålder eller nivå. Vi har skateboards till utlåning för dig som vill prova på!
Tösabidarna arrangerar även en mängd olika aktiviteter, så som Tösabidarna Skatecamp och skateboardtävlingen Get Set Go! Vi erbjuder även prova-på-skate eller skateskolor vid återkommande tillfällen.

Följ Tösabidarna på facebook här

NY BLOGG

Ny blogg. 
För er som inte vet vem jag är så är jag en 19-årig amatör skateboardåkare & thaiboxare. Jag gillar kreativa människor, öl, tvspel, hiphop, mat, sneakers & spontana äventyr. Någon gång i livet tänker jag lära mig åka skateboard, lära mig åka snowboard & lära mig att surfa. Sen vill jag även resa jorden runt som alla andra. Förmodligen kommer ni att få följa med på resan från arbetslös till något annat så jag har råd att åka härifrån. Jag har ingen aning hur, men Timbuktu säger ju att allt löser sig.